Trh vzdělávání

Beskydský trh vzdělávání a uplatnění se uskuteční ve středu 19. 10 2016 od 10 do 16 hodin v třinecké hale STaRS. Žákům posledních ročníků základních a speciálních škol má pomoci v orientaci ve středoškolské vzdělávací nabídce a v rozhodování při volbě budoucího povolání.

Do Třince se sjedou zástupci středních škol, aby představili veřejnosti své vzdělávací programy. Významní zaměstnavatelé z regionu, mezi nimiž nebudou chybět Třinecké železárny a jejich dceřiné firmy, zase představí technicky zaměřené profese. Pro žáky budou připraveny dílčí praktické úkoly, ve kterých si vyzkouší své dovednosti a zručnost, ale také důvtip, a to pod vedením zástupců firem. 

Na organizaci akce se spolupodílí Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR ve Frýdku - Místku a v Třinci, střední školy a regionální zaměstnavatelé.

Snahou této akce je podpořit nejen kvalitní výběr povolání, ale také podnítit mladé lidi k výběru technicky zaměřených oborů a nasměrovat je tak, aby měli po skončení studia co nejvyšší šance na následné uplatnění.